1. | Büyük ve küçükbaş hayvansal üretim için gerekli temel bilim konularını öğrenebilme. |
2. | Hayvancılıkta genetik ve ıslah konularını öğrenebilme. |
3. | Yem üretimi, yem analizi ve değerlendirilmesi ile rasyon hazırlama tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
4. | Büyük ve küçük baş hayvansal üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilme. |
5. | Hayvancılıkta hayvan hastalıklarını ve sağlık koruma yöntemlerini öğrenebilme. |
6. | Yeni tarımsal teknolojilerin üreticiye benimsetilmesinde kullanılacak araç ve yöntemler konusunda bilgi sahibi olabilme. |
7. | Hayvan türleri ve ırkları ile temel özelliklerini tanıma. |
8. | Asepsi ve antisepsi ile pre-operatif ve post-operatif dönemde hayvanın bakımını yapabilme |
9. | Parazit enfestasyonları ve enfeksiyöz hastalıklardan korunma ve kontrolü için yapılacak çalışmalarda Veteriner Hekime yardımcı olabilme |
10. | Veteriner Hekime muayene, görüntüleme ve cerrahi uygulamalar sırasında yardımda bulunabilme ve Veteriner Hekim tarafından planlanan her türlü uygulamayı yürütebilme |