
| Ders Kodu | : LVS224 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Arıcılık sektöründe çalışabilecek ve eğitim verebilecek yardımcı sağlık personeli yetiştirmek
Arıcılık tarihi, bal arısı morfolojisi ve biyolojisi, arı ürünleri ve hastalıkları
| Öğr. Gör. Tayfun ŞAHİN |
| 1. | Arı ırkları, kovan tipleri |
| 2. | Kovan bakımı |
| 3. | Arı biyolojisi |
| 4. | Hasat |
| 5. | Kraliçe kontrolü, kraliçe üretimi, oğul alma |
| 6. | Arıların paraziter, viral, bakteriyel hastalıkları, etiyoloji, biyoloji, semptom, teşhis, tedavi ve korunma yöntemleri |
| 1. | Bal arısı yetiştiriciliği, ürünleri, hastalıkları ed. Ahmet Doğanay, Levent Aydın |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 76 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | |
OÇ-1 | 2 | 1 | 3 | 4 | 1 | 4 | 2 | 1 | 4 | 2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-2 | 1 | 2 | 3 | 3 | 2 | 4 | 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-3 | 2 | 1 | 3 | 4 | 1 | 4 | 2 | 3 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-4 | 2 | 1 | 3 | 4 | 1 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-5 | 1 | 2 | 3 | 3 | 2 | 4 | 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-6 | 2 | 1 | 3 | 4 | 1 | 4 | 2 | 3 | 2 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 1 |