
| Ders Kodu | : LVS150 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Yemlerin sınıflandırılması, kaba ve karma yemler hangileridir ve bu yemlerin besin madde değerleri (enerji, protein, yağ, mineral, vitamin), hayvanlarda yem tüketim düzeyleri, yem katkı maddeleri ve kullanım düzeyleri, yem hijyeni, yemlerdeki antinutrisyonel faktörler ve yem analizlerinin yapılışı (yağ, protein, ham kül, selüloz, kuru madde) ilgili bilgileri vermeyi amaçlamaktadır.
Yemlerin tanımı, sınıflandırılması, bitkisel kökenli yem maddeleri, endüstri yan ürünleri ve hayvansal kökenli yem maddeleri ile bu yemlerin rasyonlarda kullanılma miktarları, yem katkı maddeleri, yem hijyeni, yemlerde antinutrisyonel faktörler, yem teknolojisi, yem analizleri, hayvan besleme alanında biyoteknolojinin kullanılması konularında detaylı bilgiler verilmektedir.