1. Hafta - Teorik
Organik tarım kavramı, organik tarımın esasları ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin incelenmesi, ödevlerin dağıtımı
2. Hafta - Teorik
Organik tarımla yetiştiriciliğin prensipleri, diğer tarım kollarından farkları, Organik tarımın Dünya’da ve Türkiye’ deki durumu
3. Hafta - Teorik
Organik bitkisel üretim ve hayvansal üretim ilkeleri
4. Hafta - Teorik
Organik tarımda kullanılan organik madde ve besin maddesi kaynakları (Bitkisel atıklar, yeşil gübreler, mikroorganizmalar, kompost hazırlama, çayır-mera, organik yemler ve hayvan
5. Hafta - Teorik
Organik tarımda ekim nöbeti ve ekim nöbeti plânları (Temel prensipler, yetiştirilecek türlere uygun ekim nöbeti örnekleri),
6. Hafta - Teorik
Organik tarımında tarımsal savaş ve hayvan sağlığı(Temel esaslar, Pasif korunma yöntemleri)
7. Hafta - Teorik
Organik hayvancılık üretim sistemleri, Organik büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, Organik küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Hayvan barınakları, Organik kanatlı hayvan yetiştiriciliği, Organik arıcılık
8. Hafta - Teorik
Organik hayvancılık üretim sistemleri, Organik büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, Organik küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, Hayvan barınakları, Organik kanatlı hayvan yetiştiriciliği, Organik arıcılık
9. Hafta - Teorik
Tür ve ırk seçimi, çevreye uyumluluk, kayıt tutma, damızlık seçimi, üreme
10. Hafta - Teorik
Tür ve ırk seçimi, çevreye uyumluluk, kayıt tutma, damızlık seçimi, üreme
11. Hafta - Teorik
Organik ürünlerin sınıflandırılması, paketlenmesi ve muhafazası
12. Hafta - Teorik
Organik Ürünlerin Pazarlanması
13. Hafta - Teorik
Organik üretimin denetlenmesi, kontrol ve sertifikasyonu
14. Hafta - Teorik
Türkiye’de organik hayvancılığın ve bitkisel üretimin sürdürebilirliği