| 1. | Arı ailesini tanıyarak (ekolojisi,davranışı), gereksinimlerini, hastalıklarını bilerek koloni ismi verilen ailenin sağlıklı yaşaması için gerekenleri yapabilme |
| 2. | Arı ve arıcılık ürünleri modern tekniklerle nitelikli üretebilme |
| 3. | Arıcılıkta kullanılan araç ve gereçleri tanıyabilme ve kullanabilme |
| 4. | Nektar ve polen bitkilerini tanıyabilme |
| 5. | Göçer arıcılık koşullarını bilebilme |
| 6. | Arıcılık ürünlerini ambalajlayabilme |
| 7. | Arıcılık İşletmelerinde hijyen kurallarını uygulayabilme |
| 8. | Mesleki etik ve sorumluluk bilgisine sahip olabilme |
| 9. | Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
| 10. | Yazılı ve sözlü olarak iletişim kurabilme |