
| Ders Kodu | : EU205 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; et ve et ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgi vermek, yasal mevzuatta yer alan miktarları ve insan sağlığına zararlı olan katkı maddeleri hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır.
Et katkı maddesi olarak su, tuz, antimikrobiyal katkı maddeleri, dolgu ve bağlayıcı maddeler, tatlandırıcı maddeler, Tatlandırıcı maddeler, Aroma verici maddeler, çeşitli baharatlar, antioksidantlar, Serbest radikaller ile kompleks oluşturan antioksidantlar, İndirgen özellik gösteren bağlayıcılar ve kuring işlemini hızlandırıcı ve etkileyici diğer kimyasallar hakkında bilgi verilecektir.