Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Et Ürünleri Katkı Maddeleri
Ders Kodu: EU205
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; et ve et ürünlerinde kullanılan katkı maddeleri hakkında bilgi vermek, yasal mevzuatta yer alan miktarları ve insan sağlığına zararlı olan katkı maddeleri hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Et katkı maddesi olarak su, tuz, antimikrobiyal katkı maddeleri, dolgu ve bağlayıcı maddeler, tatlandırıcı maddeler, Tatlandırıcı maddeler, Aroma verici maddeler, çeşitli baharatlar, antioksidantlar, Serbest radikaller ile kompleks oluşturan antioksidantlar, İndirgen özellik gösteren bağlayıcılar ve kuring işlemini hızlandırıcı ve etkileyici diğer kimyasallar hakkında bilgi verilecektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri