Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Program Çıktıları
1.Kasaplık hayvanları kesimi hakkında bilgi ve tecrübeye sahibi olabilme
2.Kesim sonrasında elde edilen et ve yan ürünleri elde edebilme
3.Karkasları standart parçalayabilme
4.Karkasları taze et ürünlerine işleyebilme
5.Ülkemizde yaygın tüketilen et ürünlerinin üretimini yapabilme
6.Mezbaha yan ürünlerinin değerlendirebilme
7.Et ve ürünlerine taşıması gereken özelliklere ait yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olabilme
8.Et ve ürünlerini uygun koşullarda muhafaza edebilme
9.Et ve ürünlerinin üretimindeki gıda güvenliği uygulamaları hakkında yeterliliğe sahip olabilme
10.Tüketici tercihlerinde belirleyici olabilen çeşitli standartlar hakkında bilgi sahibi olabilme
11.Et ve ürünlerinin üretim sürecinde gerek duyulan laboratuar uygulamalarını yapabilme
12.Sektörün aradığı nitelikte eleman olabilme
13.Etik değerlere saygılı, sorumluluk bilincinde olabilme
14.Çeşitli sosyal ve kültürel alanlarda birikimi olan, araştıran, sorgulayan, modern çağın yeniliklerini takip eden ve kullanabilen nitelikte olabilme
15.Ulusal değerlere bağlı olabilme
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu