Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Et Muayenesi
Ders Kodu: EU235
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; kesilen ve avlanan büyükbaş, küçükbaş, kümes ile su hayvanlarının etlerinin insanlara herhangi bir hastalık bulaştırmaması ve salgın hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ile gıda zehirlenmelerinin önlenmesi için etin muayene edilmesi gerektiği yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Et muayenesinin tarihçesi ve önemi. Et muayenesinin toplum sağlığı üzerine etkileri ve önemi. Ante mortem (canlı ) muayene neden ve nasıl yapılmalı? Post mortem (kesim sonrası) muayene neden ve nasıl yapılmalı? Muayene yöntemleri ile lenf sistemi hakkında bilgi ve verilen kararlar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri