
| Ders Kodu | : EU235 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere; kesilen ve avlanan büyükbaş, küçükbaş, kümes ile su hayvanlarının etlerinin insanlara herhangi bir hastalık bulaştırmaması ve salgın hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ile gıda zehirlenmelerinin önlenmesi için etin muayene edilmesi gerektiği yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Et muayenesinin tarihçesi ve önemi. Et muayenesinin toplum sağlığı üzerine etkileri ve önemi. Ante mortem (canlı ) muayene neden ve nasıl yapılmalı? Post mortem (kesim sonrası) muayene neden ve nasıl yapılmalı? Muayene yöntemleri ile lenf sistemi hakkında bilgi ve verilen kararlar.