| 1. | Kasaplık hayvanları kesimi hakkında bilgi ve tecrübeye sahibi olabilme |
| 2. | Kesim sonrasında elde edilen et ve yan ürünleri elde edebilme |
| 3. | Karkasları standart parçalayabilme |
| 4. | Karkasları taze et ürünlerine işleyebilme |
| 5. | Ülkemizde yaygın tüketilen et ürünlerinin üretimini yapabilme |
| 6. | Mezbaha yan ürünlerinin değerlendirebilme |
| 7. | Et ve ürünlerine taşıması gereken özelliklere ait yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olabilme |
| 8. | Et ve ürünlerini uygun koşullarda muhafaza edebilme |
| 9. | Et ve ürünlerinin üretimindeki gıda güvenliği uygulamaları hakkında yeterliliğe sahip olabilme |
| 10. | Tüketici tercihlerinde belirleyici olabilen çeşitli standartlar hakkında bilgi sahibi olabilme |
| 11. | Et ve ürünlerinin üretim sürecinde gerek duyulan laboratuar uygulamalarını yapabilme |
| 12. | Sektörün aradığı nitelikte eleman olabilme |
| 13. | Etik değerlere saygılı, sorumluluk bilincinde olabilme |
| 14. | Çeşitli sosyal ve kültürel alanlarda birikimi olan, araştıran, sorgulayan, modern çağın yeniliklerini takip eden ve kullanabilen nitelikte olabilme |
| 15. | Ulusal değerlere bağlı olabilme |