
| Ders Kodu | : SU119 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak süt işletmelerinde Hammadde ve Yardımcı Madde Kabulü Yapmak, Süt ve Ürünleri İçin Ön İşlemler Yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Bu derste; çiğ süt çeşitleri ve inek sütünün kimyasal bileşimi incelenerek işletmeye gelen sütlerin ürüne işlenmeden önce hangi işlem aşamalarından nasıl geçtiği konuları işlenmektedir.
| Öğr. Gör. Şevki ÇETİNER |
| 1. | Sütün kimyasal yapısını bilir |
| 2. | Sütteki istenmeyen gazları almasını bilir ve yapar |
| 3. | Sütteki homojenizasyon işlemini bilir ve yapar |
| 4. | Çiğ sütün temizlenmesini bilir ve yapar |
| 5. | Sütün standardizasyonunu bilir ve yapar |
| 6. | İşletmeye gelen sütün miktarını ölçmesini bilir ve yapar |
| 7. | Süte uygulanan ısıl işlemleri bilir ve yapar |
| 1. | Süt teknolojisi Sütün Bileşimi ve İşlenmesi. Prof.Dr. Mustafa METİN. 2012. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları. |
| 2. | Süt Teknolojisi. Prof.Dr. Atilla YETİŞMEYEN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. |
| 3. | Süt Teknolojisi. Prof.Dr. Ahmet KURT. 1996. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları . |
| 4. | Dairy Processing Handbook. Gösta Bylund. 2015. Tetra Pak. |
| 5. | Süt Teknolojisi. Atilla KONAR. 2015. Çukurova Üniversitesi Yayınları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 10 | 0 | 2 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 5 | 5 | ||||||||||
OÇ-6 | 5 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||
OÇ-7 | 5 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||