
| Ders Kodu | : SU244 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek, duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddelerini kullanmak, beslenme değerini artırmak için katkı maddelerini kullanmak ve işleme yardımcı maddeleri kullanmak gibi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Bu derste süt endüstrisinde kullanılan gıda katkı maddelerinin ne olduklarını, ne işe yaradıkları ve hangi süt ürünlerinin üretiminde kullanıldıkları öğretilmektedir.