Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Katkı Maddeleri
Ders Kodu: SU244
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bu ders ile öğrencilere mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek, duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddelerini kullanmak, beslenme değerini artırmak için katkı maddelerini kullanmak ve işleme yardımcı maddeleri kullanmak gibi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Bu derste süt endüstrisinde kullanılan gıda katkı maddelerinin ne olduklarını, ne işe yaradıkları ve hangi süt ürünlerinin üretiminde kullanıldıkları öğretilmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri