
| Ders Kodu | : SU233 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Beyaz Peynir, Lor Peyniri, Kaşar Peyniri Üretimi, Eritme Peyniri ve Tulum Peyniri yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Ülkemizde çoğunlukla üretilen beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri ve lor peynirinin konularını içermektedir
| Öğr. Gör. Meryem Kübra SATILMIŞ |
| 1. | Beyaz Peynir Üretimini bilir ve yapar |
| 2. | Tulum Peyniri Üretimini bilir ve yapar |
| 3. | Kaşar Peyniri Üretimini bilir ve yapar |
| 4. | Eritme Peyniri Üretimini bilir ve yapar |
| 5. | Lor Peyniri Üretimini bilir ve yapar |
| 1. | Süt Teknolojisi (Prof.Dr. Atilla YETİŞMEYEN) Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları |
| 2. | Süt Teknolojisi (Prof.Dr. Ahmet KURT) Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları |
| 3. | Süt ve Mamülleri Teknolojisi (Prof.Dr. Mustafa Üçüncü) Ege üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Atöyle Çalışması | 2 | 0 | 6 | 12 |
| Okuma | 2 | 0 | 3 | 6 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 76 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 1 | 3 | 5 | 4 | 5 | 2 | |
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 1 | 3 | 5 | 4 | 5 | 2 | |
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 1 | 3 | 5 | 4 | 5 | 2 | |
OÇ-4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 1 | 3 | 5 | 4 | 5 | 2 | |
OÇ-5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 4 | 1 | 3 | 5 | 4 | 5 | 2 | |