
| Ders Kodu | : SU226 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak Probiyotik Yoğurt, Ayran ve Kefir üretimi yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Bu derste fermente süt ürünlerinden olan ayran, Probiyotik süt ürünleri ve kefirin yapımı, ambalajlanmaları ve saklanmaları konuları işlenmektedir.
| Öğr. Gör. Meryem Kübra SATILMIŞ |
| 1. | Probiyotik Yoğurt üretimini bilir ve yapar |
| 2. | Ayran üretimi bilir ve yapar |
| 3. | Kefir Üretimini bilir ve yapar |
| 4. | Süzme yoğurt üretimini bilir ve yapar |
| 5. | Dünyadaki değişik fermente süt ürünlerini bilir |
| 1. | Modern Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Prof.Dr. Nihat AKIN. 2006. Uğurer Yayınları. ISBN:9750059409 |
| 5. | Ders Notları (Fermente süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Emel SEZGİN) 1989 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Okuma | 15 | 0 | 2 | 30 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 74 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 4 | 3 | 1 | 2 | 1 | 3 | 3 | 4 | 2 | 5 | 4 | |
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 1 | 2 | 1 | 3 | 3 | 4 | 2 | 5 | 4 | |
OÇ-3 | 4 | 4 | 4 | 3 | 1 | 2 | 1 | 3 | 3 | 4 | 2 | 5 | 4 | |
OÇ-4 | ||||||||||||||
OÇ-5 | ||||||||||||||