
| Ders Kodu | : SU249 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartları’na uygun olarak krema ve tereyağını üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Bu derste tereyağı ham maddesi olan kremanın eldesi, kremanın özellikleri, mutfaklık ve kahvaltılık tereyağının yapımı öğretilmektedir.
| Öğr. Gör. Alican TAŞÇIOĞLU |
| 1. | Öğrenciler bu ders ile birlikte kremanın elde ediliş yöntemini ve özelliklerini bilir ve yapar. |
| 2. | Öğrenciler kremanın nasıl işleneceğini bilir ve yapar. |
| 3. | Öğrenciler tereyağının elde ediliş yöntemini bilir ve yapar. |
| 4. | Öğrenciler tereyağının nasıl işleneceğini bilir ve yapar. |
| 5. | Öğrenciler farklı tip tereyağı eldesini bilir ve yapar. |
| 6. | Öğrenciler tereyağının ambalajlar ve depolar. |
| 1. | Süt Teknolojisi. Prof.Dr. Atilla YETİŞMEYEN. 2005. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. |
| 2. | Süt Teknolojisi. Prof.Dr. Ahmet KURT. 1981. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları. |
| 3. | Süt ve Mamülleri Teknolojisi. Prof.Dr. Mustafa Üçüncü. 2018. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları. |
| 4. | Süt Teknolojisi. Atilla KONAR. 2015. Çukurova Üniversitesi Yayınları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | 2 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 7 | 1 | 8 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 52 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 4 | 3 | 1 | 1 | 2 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | |
OÇ-2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 1 | 1 | 2 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | ||
OÇ-3 | 5 | 1 | 2 | 5 | ||||||||||
OÇ-4 | 5 | 1 | 2 | 5 | ||||||||||
OÇ-5 | 5 | 1 | 2 | 5 | ||||||||||
OÇ-6 | 5 | 1 | 2 | 5 | 5 | |||||||||