
| Ders Kodu | : SU242 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu derste Ülkemizde ağırlıklı olarak üretilen süt ürünlerinin duyusal ve fiziksel analizlerini yapımın öğretmek
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak, peynir analizlerini yapmak/değerlendirmek, Yoğurt analizlerini yapmak değerlendirmek, krema analizlerini yapmak değerlendirmek, tereyağı analizlerini yapmak değerlendirmek ve Dondurma analizlerini yapmak değerlendirmek
| Öğr. Gör. Meryem Kübra SATILMIŞ |
| 1. | Peynir analizlerini yapar ve değerlendirir |
| 2. | Yoğurt analizlerini yapar ve değerlendirir |
| 3. | Krema analizlerini yapar ve değerlendirir |
| 4. | Tereyağı analizlerini yapar ve değerlendirir |
| 5. | Dondurma analizlerini yapar ve değerlendirir |
| 1. | Süt Teknoloğunun El Kitabı.Prof. Dr. Mehmet Demirci Prof. Dr. Hüznü Gündüz. 2004. Hasad Yayınevi. ISBN:9789758377312 |
| 2. | Gıda Analizleri. Beyza Ulusoy, Canan Hecer. 2015. Dora Yayıncılık |
| 3. | Temel Gıda Analizleri. Vildan Uylaşer , Fikri Başoğlu. 2011. Dora Yayıncılık |
| 4. | Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri. Hatice Şanlıdere Aloğlu (Editör), Zübeyde Öner (Editör). 2018. Sidaş Yayınevi |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Okuma | 17 | 0 | 2 | 34 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 2 | 4 | 2 | 4 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 2 | 4 | 2 | 4 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 2 | 4 | 2 | 4 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 2 | 4 | 2 | 4 | 4 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 2 | 4 | 2 | 4 | 4 | 5 | ||||||||