
| Ders Kodu | : SU230 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartları’na uygun olarak dondurma üretmek için karışımın hazırlanması ve karışımı işleme yeterliliklerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Bu derste dondurma üretiminde kullanılan ham maddelerin tanıtılması, bu ham maddelerle karışım hazırlayarak dondurma üretiminin gerçekleştirilmesi öğretilmektedir.
| Öğr. Gör. Alican TAŞÇIOĞLU |
| 1. | 1 Öğrenciler bu ders ile birlikte dondurma yapımında kullanılan ham maddeleri bilir ve tanır |
| 2. | Öğrenciler dondurma karışımı hazırlamayı bilir |
| 3. | Öğrenciler dondurma miksine homojenizasyon uygulamayı bilir |
| 4. | Öğrenciler dondurma miksine nasıl ısıl işlem uygulanacağını bilir |
| 5. | Öğrenciler dondurma miksini dondurup sertleştirme işlemini bilir |
| 6. | Öğrenciler dondurmanın nasıl ambalajlanacağını ve depolanacağını bilir |
| 1. | Dondurma Bilimi ve Teknolojisi. Prof.Dr. Nihat AKIN. 2009. Konya. |
| 2. | Dondurma Teknolojisi. http://www.diatek.com.tr/Makale-Yontem/Genel/Dondurma-Teknolojisi_201.htm |
| 3. | Dondurma Teknolojisi. Yard.Doç.Dr. Ayşe GÜRSOY. http://cv.ankara.edu.tr/duzenleme/kisisel/dosyalar/29032016135116.pdf |
| 4. | Dondurma Üretiminde Kritik Kontrol Noktaları. https://www.foodelphi.com/dondurma-uretiminde-kritik-kontrol-noktalari/ |
| 5. | Dondurma. http://www.gidamo.org.tr/resimler/ekler/7b05eca4833a7fc_ek.pdf?dergi=214 |
| 6. | A'dan Z'ye Gıda Katkı Maddeleri. Editör:Muhittin Tayfur. 2014. Detay Yayıncılık. |
| 7. | Gıda Katkı Maddeleri. Dr. Tomris Altuğ. 2009. Akademik Yayıncılık |
| 8. | Süt Teknolojisi. Atilla KONAR. 2015. Çukurova Üniversitesi Yayınları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Bireysel Çalışma | 10 | 0 | 1 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 14 | 1 | 15 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 3 | 1 | 2 | 3 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 3 | 3 | 4 | 3 | 1 | 1 | 1 | 4 | 3 | 5 | 4 | 5 | 3 | |
OÇ-3 | 5 | 1 | 2 | 5 | ||||||||||
OÇ-4 | 5 | 1 | 2 | 5 | ||||||||||
OÇ-5 | 5 | 1 | 2 | 5 | ||||||||||
OÇ-6 | 5 | 1 | 2 | 5 | 5 | |||||||||