
| Ders Kodu | : SU269 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders kapsamında; takviyeli sütler, rekombine süt ürünleri, imitasyon süt ürünleri, bebek mamaları, süt proteini ürünleri gibi özel süt ürünlerinin bileşimi, üretimi ve teknolojik özelliklerine dair bilgilerin öğrencilere kazandırılması hedeflenmektedir. Öğrencilerin bu ürünlerin üretim teknolojileri, kalite kontrol süreçleri, ambalajlama yöntemleri, yasal düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır.
Amaca uygun olarak değiştirilmiş süt ve ürünleri üretimi değerlendirilmesi.
| Öğr. Gör. Şevki ÇETİNER |
| 1. | Besleyici ve sunum amaçlı süt ürünlerini bilir ve yapar |
| 2. | Taklit süt ürünlerini bilir ve yapar |
| 3. | Takviyeli süt ürünlerini bilir ve yapar |
| 4. | Rekombine süt ürünlerini bilir ve yapar |
| 5. | Peynir altı suyundan ürün elde etmeyi bilir ve üretir |
| 6. | Özel süt ürünleri üretim teknikleri hakkında bilgi sahibi olma |
| 1. | Süt ve Mamulleri Teknolojisi Prof Dr. M. Üçüncü |
| 2. | Süt Esaslı Ürünler Teknolojisi. Asuman Gürsel. 2007. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi. ISBN:975-482-534-3 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 11 | 0 | 2 | 22 |
| Bireysel Çalışma | 12 | 0 | 4 | 48 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 4 | 2 | ||||||||||||
OÇ-2 | 5 | 3 | 3 | |||||||||||
OÇ-3 | 2 | 4 | ||||||||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 2 | |||||||||||
OÇ-5 | 2 | 1 | 3 | |||||||||||
OÇ-6 | 2 | 3 | ||||||||||||