
| Ders Kodu | : GT131 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Ulusal ve bazı bilinen uluslararası gıda standartları / mevzuatları hakkında bilgi sahibi olmak
Türk Gıda Kodeksi ve bazı AB mevzuatları
| Dr. Öğr. Üyesi İhsan Bülent HELVA |
| 1. | Temel hukuk kavramlarını bilir |
| 2. | Yasal düzenlemelerin önemini ve gerekliliğini bilir |
| 3. | Gıda üretimi ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibidir |
| 4. | Güncel mevzuata ulaşır |
| 5. | Yaygın üretimi olan gıdalara ait standartları incelemiştir |
| 1. | https://www.mevzuat.gov.tr/ |
| 2. | Türk Gıda Kodeksi http://www.tarim.gov.tr/Mevzuat/Turk-Gida-Kodeksi |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 13 | 0 | 2 | 26 |
| Okuma | 7 | 2 | 0 | 14 |
| Bireysel Çalışma | 7 | 2 | 0 | 14 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 26 | 0 | 26 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 80 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 3 | 4 | 3 | |||||||||
OÇ-3 | 3 | 5 | 2 | 2 | 2 | |||||||||
OÇ-4 | 4 | 3 | ||||||||||||
OÇ-5 | 2 | 4 | 3 | 2 | ||||||||||