
| Ders Kodu | : SU259 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu derste Kalite kavramının öğretilmesi ve Süt üretim işletmelerinde kalite oluşturma, kalite kontrol hakkında öğrencinin bilinçlendirilmesi ve Tarım ve Orman Bakanlığının Süt İşletmelerinden istediği HACCP belgelerinin düzenlemesinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Kalite ve Kalite Kontrolün tanımı, kalite çeşitleri, Kalite Kontrol Bölümü, muayene ve analiz ve HACCP uygulamaları
| Dr. Öğr. Üyesi Kemalettin AĞIZAN |
| 1. | HACCP uygulamalarının ne olduğunu bilir ve bu doğrultuda kalite kontrol mekanizmaları oluşturulmasında katkıda bulunur |
| 2. | Süt ürünleri üreten işletmelerdeki HACCP evraklarının doldurulması ve takibini yapar |
| 3. | Süt işletmelerindeki kritik kontrol noktalarını bilir ve kontrollerini yapar |
| 4. | Süt işletmelerinde Kalite Kontrol Bölümünün oluşturulmasında katkıda bulunur |
| 5. | Süt İşletmelerinde Üretim bölümü ile kalite kontrol bölümü arasındaki iletişimde yer alır |
| 1. | Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kalite ve Kalite Kontrol Ders Notları |
| 2. | Kalite Yönetim Sistemi Dr. Türker BAŞ- Murat OYMAK Seçkin Yayınevi |
| 3. | Toplam Kalite Yönetimi Yard.Doç.Dr. Said KINGIR Nobel Yayınevi |
| 4. | KALİTE YÖNETİMİ Prof. Dr. Muharrem Tuna, Doç. Dr. Oğuz Diker Detay Yayıncılık |
| 5. | Toplam Kalite Yönetimi Prof. Dr. Hasan Şimşek Seçkin Yayıncılık |
| 6. | Toplam Kalite Yönetimi ve Kalite Yönetim Sistemi Standartları Sıdıka Parlak EKİN KİTABEVİ YAYINLARI |
| 7. | Kalite Kontrol ve Kalite Güvence Sistemleri Prof. Dr. Orhan Çağlayan Seçkin Yayıncılık |
| 8. | Kalite Yönetimi Ve Planlaması Ahmet Öztürk Ekin Yayınları |
| 9. | HACCP A Complete Guide The Art of Service - HACCP Publishing ISBN-13 : 978-1867443902 |
| 10. | HACCP Fırat Özel Pawer Poind Sunumu |
| 11. | Gıda İşletmelerinde Haccp Uygulamaları ve Denetimi Artemis Karaali |
| 12. | HACCP Carol A. Wallace , Carol A. Wallace Wiley Yayınevi Barkod: 9781118427200 |
| 13. | HACCP A Practical Approach Sara Mortimore, Carol Wallace |
| 14. | https://www.scribd.com/doc/83663934/HACCP-EL-K%C4%B0TABI |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 2 | 0 | 14 | 28 |
| Ödev | 2 | 0 | 5 | 10 |
| Okuma | 2 | 0 | 5 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 4 | 3 | 2 | |||||||||||
OÇ-2 | 3 | 2 | 2 | |||||||||||
OÇ-3 | 3 | 2 | 4 | |||||||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | |||||||||||
OÇ-5 | 2 | 2 | 4 | 3 | ||||||||||