
| Ders Kodu | : SU126 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak süt ve ürünlerinden süt ve ürünlerinden numune almak, çiğ sütlerin işlenmeye uygunluğunu belirlemek ve süt analizlerini yapmak/değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Bu derste Süt işletmesine gelen çiğ sütlerin işlemeye uygunluğunu ölçüp, belirlenen kalite kriterleri çerçevesinde işletmeye gelen sütlerin hangi ürünlere işleneceğine karar verme ve ilgili analizleri yapma konuları işlenmektedir.