Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Çiğ Süt Analizleri
Ders Kodu: SU126
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak süt ve ürünlerinden süt ve ürünlerinden numune almak, çiğ sütlerin işlenmeye uygunluğunu belirlemek ve süt analizlerini yapmak/değerlendirmek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Bu derste Süt işletmesine gelen çiğ sütlerin işlemeye uygunluğunu ölçüp, belirlenen kalite kriterleri çerçevesinde işletmeye gelen sütlerin hangi ürünlere işleneceğine karar verme ve ilgili analizleri yapma konuları işlenmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri