Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Mikrobiyolojisi
Ders Kodu: SU130
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak süt ve ürünleriyle Mikroorganizma İlişkilerini öğreterek, mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörleri inceletmek, indikatör ve patojen mikroorganizmaları inceletmek, mikorganizmaların kontrol altına alınmasını öğretmek, mikrobiyolojik bozulmaları incelemeyi amaçlanmaktadır

Özet İçerik

Süt ve süt ürünlerinde bulunan mikroorganizmaları kavrayarak incelenmesi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri