| 1. | Süt işletmelerindeki temel işlemleri uygulayabilme |
| 2. | Süt ve Ürünleri İşletmelerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme |
| 3. | Süt ve endüstrisinde kullanılan makineleri tanıyabilmek ve kullanabilme |
| 4. | Süt ve ürünleri kalite kontrol tekniklerini bilme ve kontrol sonuçlarını değerlendirebilme |
| 5. | Mesleki etik ve sorumluluk bilgisine sahip olabilme |
| 6. | Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
| 7. | Yazılı ve sözlü olarak iletişim kurabilme |
| 8. | Temel kimya ve mikrobiyolojisi bilgisine sahip olabilme |
| 9. | Süt hayvancılığı ile ilgili bilgi sahibi olabilme |
| 10. | Çiğ süt analizleri yapabilme |
| 11. | Çeşitli süt ürünleri analizlerini yapabilme |
| 12. | Süt ve ürünlerini ambalajlayabilme |
| 13. | Çeşitli süt ürünleri yapabilme |
| 14. | Süt tesisleri ve kuruluş organizasyonu hakkında bilgi sahibi olmak ve yapabilme |