Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Program Çıktıları
1.Süt işletmelerindeki temel işlemleri uygulayabilme
2.Süt ve Ürünleri İşletmelerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme
3.Süt ve endüstrisinde kullanılan makineleri tanıyabilmek ve kullanabilme
4.Süt ve ürünleri kalite kontrol tekniklerini bilme ve kontrol sonuçlarını değerlendirebilme
5.Mesleki etik ve sorumluluk bilgisine sahip olabilme
6.Bireysel ve ekip halinde çalışabilme
7.Yazılı ve sözlü olarak iletişim kurabilme
8.Temel kimya ve mikrobiyolojisi bilgisine sahip olabilme
9.Süt hayvancılığı ile ilgili bilgi sahibi olabilme
10.Çiğ süt analizleri yapabilme
11.Çeşitli süt ürünleri analizlerini yapabilme
12.Süt ve ürünlerini ambalajlayabilme
13.Çeşitli süt ürünleri yapabilme
14.Süt tesisleri ve kuruluş organizasyonu hakkında bilgi sahibi olmak ve yapabilme
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026