1. Hafta - Teorik
Meyve türlerinin botanik sınıflandırılması, Ülkemizdeki meyve türlerinin bölgesel anlamda irdelenmesi
2. Hafta - Teorik
Meyve yetiştiriciliğinde sıcaklık, nem, ışık, sis ve rüzgarların önemi, Meyvecilik açısından donlar ve önleme yolları, Meyvecilik açısından toprak yapısı
3. Hafta - Teorik
Meyve türlerinde çiçek tomurcuğu oluşumu, tomurcuk yapıları, fizyolojik ve morfolojik ayrım safhaları.
4. Hafta - Teorik
Meyvenin oluşumu, tozlanma ve döllenme, kısırlıklar ve uyuşmazlıklar, Meyve dökümleri ve meyve seyreltmesi, partenokarpi, apomiksis, periyodisite
5. Hafta - Teorik
Meyve ağaçlarında çoğaltma tekniği, generatif ve vejetatif çoğaltma teknikleri
6. Hafta - Teorik
Çelikle çoğaltma, Aşı ile çoğaltma, Daldırma ile çoğaltma, Doku kültürü ile çoğaltma teknikleri
7. Hafta - Teorik
Meyve fidanı yetiştiriciliği
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
ARA SINAV
9. Hafta - Teorik
Meyve bahçelerinin kurulması, Meyve bahçelerinde yıllık bakım işleri
10. Hafta - Teorik
Büyümeyi düzenleyici maddelerin özellikleri (Oksinler, Stokininler, Gibberellinler, Etilen, Absizik Asit), Meyvecilikte kullanım alanları
11. Hafta - Teorik
Pomolojinin amacı ve önemi, Meyveyi oluşturan organlar, Meyvelerin sınıflandırılması, Meyvelerde kalite özellikleri
12. Hafta - Teorik
Önemli meyve çeşitleri
13. Hafta - Teorik
Meyve ağaçlarının Beslenmesi, Köklerin fonksiyonları ve su dengesi, topraktaki besin maddeleri ve önemi
14. Hafta - Teorik
Meyve ağaçlarında budama ve terbiye şekilleri, Dikim budaması, verim budaması ve gençleştirme budaması
15. Hafta - Teorik
Meyve ağaçlarında derim, standardizasyon, ambalajlama, depolama ve pazarlama
16. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
YARIYIL SONU SINAV