1. | Zeytin, toprak ve su isteklerini tespit ederek bunlar hakkında bilgi sahibi olabilme |
2. | Bitki fizyolojisi, botanik ve meyvecilik hakkında bilgi sahibi olabilme |
3. | Sofralık zeytin teknolojisi hakkında bilgi sahip olmak ve yapabilme |
4. | Temel biyokimya ve zeytinyağı kimyası bilgisine sahip olarak geleneksel yöntemler ve modern yöntemle zeytinyağı elde edebilme, zeytinyağını rafinerisi hakkında bilgi sahibi olabilme, temel işlemleri bilebilme, zeytinyağının ekstraksiyonunu yapabilme |
5. | Zeytin ve ürünlerini uygun koşullarda muhafaza edebilme |
6. | Gerekli tarımsal mekanizasyon yöntemleri yardımıyla zeytin fidanı yetiştirmek, zeytin ağacı bakımını yapabilme |
7. | Zeytin yan ürünlerini değerlendirebilme |
8. | Bitki genetiği hakkında bilgi sahip olabilme |
9. | İş güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak, bazı ilkyardım uygulamalarını yapabilme |
10. | Zeytin ve ürünlerinin üretim sürecinde gerek duyulan laboratuar uygulamalarını yapabilme |
11. | Zeytin ve ürünleri işletmelerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme |
12. | Mesleki etik ve sorumluluk bilgisine sahip olabilme |
13. | Zeytincilik işletmeciliği yapmak ve zeytin ürünlerini pazarlamasını yapmayı öğrenebilme |
14. | Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme |
15. | Zeytin yetiştiriciliği ve zeytin üretim yerlerinde planlama yapabilme |
16. | Bitki ekolojisi ve çevre koruma hakkında bilgi sahibi olabilme |