Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Program Çıktıları
1.Zeytin, toprak ve su isteklerini tespit ederek bunlar hakkında bilgi sahibi olabilme
2.Bitki fizyolojisi, botanik ve meyvecilik hakkında bilgi sahibi olabilme
3.Sofralık zeytin teknolojisi hakkında bilgi sahip olmak ve yapabilme
4.Temel biyokimya ve zeytinyağı kimyası bilgisine sahip olarak geleneksel yöntemler ve modern yöntemle zeytinyağı elde edebilme, zeytinyağını rafinerisi hakkında bilgi sahibi olabilme, temel işlemleri bilebilme, zeytinyağının ekstraksiyonunu yapabilme
5.Zeytin ve ürünlerini uygun koşullarda muhafaza edebilme
6.Gerekli tarımsal mekanizasyon yöntemleri yardımıyla zeytin fidanı yetiştirmek, zeytin ağacı bakımını yapabilme
7.Zeytin yan ürünlerini değerlendirebilme
8.Bitki genetiği hakkında bilgi sahip olabilme
9.İş güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak, bazı ilkyardım uygulamalarını yapabilme
10.Zeytin ve ürünlerinin üretim sürecinde gerek duyulan laboratuar uygulamalarını yapabilme
11.Zeytin ve ürünleri işletmelerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme
12.Mesleki etik ve sorumluluk bilgisine sahip olabilme
13.Zeytincilik işletmeciliği yapmak ve zeytin ürünlerini pazarlamasını yapmayı öğrenebilme
14.Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme
15.Zeytin yetiştiriciliği ve zeytin üretim yerlerinde planlama yapabilme
16.Bitki ekolojisi ve çevre koruma hakkında bilgi sahibi olabilme
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu