Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Zeytinyağı Teknolojisi I
Ders Kodu: ZYD231
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak öğrencilere zeytinden zeytinyağı eldesini öğretmek, zeytinyağı üretimi ile ilgili geçmişten günümüze tüm yöntemleri aktararak; kaliteli yağ üretim parametrelerini kazandırmak ve bu konuda yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Zeytinyağı üretim aşamaları ile kalite kriterleri ve etki eden faktörler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri