Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Zeytinyağı Teknolojisi II
Ders Kodu: ZYD214
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak öğrencilere zeytinden zeytinyağı eldesini öğretmek, zeytinyağı üretimi ile ilgili geçmişten günümüze tüm yöntemleri aktararak; kaliteli yağ üretim parametrelerini kazandırmak ve bu konuda yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Ekstraksiyon ve rafinsayon basamakları etki eden faktörler, diğer yağlı tohumların yağları ile zeytinyağının karşılaştırılması

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri