
| Ders Kodu | : TRİ206 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere Dünya ve Türkiye’de küçükbaş hayvancılığın önemini ve durumunu kavrama, hayvan ırklarını tanıma, kaliteli ve ekonomik koyun ve keçi sütü, eti, yapağısı, derisi, kılı ve tiftiği elde edebilmek için yetiştirme, ıslah, bakım ve beslenmeleri konusunda bilgi ve beceri yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dünya ve Türkiye’de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemi ve durumu, koyun ve keçilerde üreme, genetik ıslah, koyun ve keçi yetiştiriciliğinde yönetim, bakım, besleme ve pratik yetiştirme işleri, yüksek kalitede küçükbaş hayvancılık ürünlerinin üretimi