
| Ders Kodu | : CUL216 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrenciye; Türk Mutfağının yapısını kullanılan ürünün özelliklerini hangi mutfaklarla etkileşim sağladığını anlatarak ve uygulamasının yapılarak öğrenciye bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
Ders; Türk mutfağı; Coğrafyadan gelen ve bu sürecin yemek, kültür, ürünler ve dinsel boyutta tüm değişimlerin ele alınarak bu etkileşimin anlatım ve uygulaması yapılarak öğrencilere aktarmak. Türk mutfağına özgün Pişirme Tekniklerini kullanarak Başta Et, kek, hamur işleri, bölgesel yemeklerin uygulanmasını yapmak.
| Öğr. Gör. Meliha Yaren BERKTAŞ |
| 1. | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler, Türk mutfağının Tarihsel gelişimini açıklar |
| 2. | Türk mutfağının tanımını yapar. |
| 3. | Türk mutfağına özgü pişirme tekniklerini öğrenir. |
| 4. | Türk yemekleri ile menü hazırlar ve hazırladığı menüyü uygulama olarak ortaya koyar. |
| 5. | Türk mutfak kültürü bilgisine teori ve pratikte hakim olur |
| 1. | Osmanlı Mutfağı ,Tuğrul Şavkay, ŞEKERBANK Yayınları |
| 2. | TÜRK MUTFAĞI, NEVİN HALICI, OĞLAK YAYINCILIK, 2009Yayın Yeri: İSTANBUL |
| 3. | 500 YILLIK OSMANLI MUTFAĞI Marianna Yerasimos, Boyut Yayıncılık, 2005Yayın Yeri: İstanbul |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 15 | 0 | 2 | 30 |
| Uygulamalı Ders | 15 | 1 | 2 | 45 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 13 | 1 | 14 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 2 | 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 2 | 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 2 | 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-4 | 2 | 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 2 | 1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |