
| Ders Kodu | : CUL211 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu derste; dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Bu derste; dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütülür.
| Öğr. Gör. Meliha Yaren BERKTAŞ |
| 1. | Osmanlı Saray Mutfağı Yemeklerini Araştırmak |
| 2. | Orta Doğu ve Kuzey Afrika Mutfak Kültürünü Araştırmak |
| 3. | Avrupa Mutfak Kültürünü Araştırmak |
| 4. | Dinlere göre mutfak kültürünü tanımak |
| 5. | Yeni Yemek Reçetesi Tasarlanması |
| 1. | Fransız Mutfak Sanatı |
| 2. | Mutfak Kültürü |
| 3. | Larousse Gastronomique |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 3 | 70 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 1 | 21 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 102 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 1 | 1 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 |
OÇ-2 | 5 | 2 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 |
OÇ-3 | 5 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 |
OÇ-4 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 2 |
OÇ-5 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 3 |