
| Ders Kodu | : CUL227 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu derste öğrenciye Uluslararası Mutfakların her birinin Kültürleri, yemekleri, başta olmak üzere Gelenekleri Gıdaların hazırlanması ve geleneksel pişirme tekniklerinin anlatımı, uygulaması yapılarak öğrencilerin konu ile ilgi bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Dünya mutfak kültürünü araştırarak bu mutfaklardan yemekler hazırlanması, yeni yemek reçetelerinin tasarlanması ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.