
| Ders Kodu | : CUL116 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 4 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrenciye; hazırlık sınıfından itibaren edindiği genel İngilizcenin yanı sıra ileride mesleki hayatında kullanabileceği; daha ziyade aşçılık terimlerini içeren mesleğe yönelik bir İngilizce öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Yiyecek hikâyeleri ve reçeteleri üzerinden Gastronomi İngilizcesini öğretir. Okuma parçaları ve alıştırmalar ile İngilizce okuma ve anlama yeteneklerini geliştirirken, mesleki art alanlarına katkı sağlar. Reçete çevirileri sayesinde ölçüm birimlerini, mutfak araç gereç ve cihaz isimlerini, mutfak fiillerini öğrenir. Kaynak kitapta bulunan gastronomi sözlüğü ile mutfak terimlerine hakim olması sağlanır.