Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Professional English For Culinary I.ıı
Ders Kodu: CUL116
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 4
Uyg.: 0
Kredi: 4
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu ders ile öğrenciye; hazırlık sınıfından itibaren edindiği genel İngilizcenin yanı sıra ileride mesleki hayatında kullanabileceği; daha ziyade aşçılık terimlerini içeren mesleğe yönelik bir İngilizce öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Yiyecek hikâyeleri ve reçeteleri üzerinden Gastronomi İngilizcesini öğretir. Okuma parçaları ve alıştırmalar ile İngilizce okuma ve anlama yeteneklerini geliştirirken, mesleki art alanlarına katkı sağlar. Reçete çevirileri sayesinde ölçüm birimlerini, mutfak araç gereç ve cihaz isimlerini, mutfak fiillerini öğrenir. Kaynak kitapta bulunan gastronomi sözlüğü ile mutfak terimlerine hakim olması sağlanır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri