Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Professional English For Culinary II .ı
Ders Kodu: CUL217
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 4
Uyg.: 0
Kredi: 4
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu ders ile öğrenciye; hazırlık sınıfından itibaren edindiği genel İngilizcenin yanı sıra ileride mesleki hayatında kullanabileceği; daha ziyade aşçılık terimlerini içeren mesleğe yönelik bir İngilizce öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

İngilizceyi akıcı bir biçimde konuşabilen, hem iş vereniyle hem de misafirlerle iyi iletişim kurabilen, ve tüm mutfak jargonuna hakim; Aşçılık terimlerinin İngilizce karşılıklarını bilen öğrencilerin yetiştirilmesi bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. İrem Gül OKŞAR
Öğrenme Çıktıları
1.Öğrencilerin İngilizceyi akıcı biçimde konuşmalarını sağlamaktır.
2.Mesleki hayatında kullanacağı en kibar İngilizce ifadeleri ve kalıpları sesli ve yazılı materyallerle pratik bir biçimde öğrenciye aktarmaktır.
3.Öğrencilerin mutfakta kullandıkları aşçılık terimlerinin (kelime ve ifadeleri) İngilizce karşılıklarını öğrenmiş olarak bu dersi tamamlamalarını sağlamaktır.
4.Öğrencilerin İngilizce okuma anlama yeteneğinin geliştirilmesi sağlanır.
5.Öğrencilerin uluslararası mutfak terminolojisine hakim olması sağlanır.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.1. Career Paths – Cooking/ Cambridge University Press
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Unit 1 / The Kitchen
2. Hafta - Teorik
Unit 2/ People in the Kitchen - Unit 3/ People in a Restaurant
3. Hafta - Teorik
Unit 4 / Tools 1 - Unit 5 / Tools 2
4. Hafta - Teorik
Unit 6 / Tools 3 - Unit 7 / Appliances
5. Hafta - Teorik
Unit 8 / Basic Actions 1 - Unit 9 / Basic Actions 2
6. Hafta - Teorik
Unit 10 / Flavours
7. Hafta - Teorik
Unit 11 / Measurements 1 - Unit 12 / Measurement 2
8. Hafta - Teorik
Unit 13 / Food Safety - Unit 14 / Kitchen Safety / Ara Sınav
9. Hafta - Teorik
Unit 15 / Nutrition
10. Hafta - Teorik
Book 2 Unit 1 / Meats
11. Hafta - Teorik
Unit 2 / Seafood
12. Hafta - Teorik
Unit 3 / Dairy
13. Hafta - Teorik
Unit 4/ Fruits - Unit 5/ Vegetables
14. Hafta - Teorik
Unit 6/ Spices and Herbs - Unit 7 Pastas
15. Hafta - Dönem Sonu Sınavı (Final)
Yarıyıl Sonu Sınavı
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141470
Ara Sınav115116
Dönem Sonu Sınavı115116
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)102
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
OÇ-1
3
2
5
5
5
5
5
OÇ-2
3
2
5
5
5
5
5
OÇ-3
3
2
5
5
5
5
5
OÇ-4
3
2
5
5
5
5
5
OÇ-5
3
2
5
5
5
5
5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026