
| Ders Kodu | : CUL217 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 4 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrenciye; hazırlık sınıfından itibaren edindiği genel İngilizcenin yanı sıra ileride mesleki hayatında kullanabileceği; daha ziyade aşçılık terimlerini içeren mesleğe yönelik bir İngilizce öğretilmesi amaçlanmaktadır.
İngilizceyi akıcı bir biçimde konuşabilen, hem iş vereniyle hem de misafirlerle iyi iletişim kurabilen, ve tüm mutfak jargonuna hakim; Aşçılık terimlerinin İngilizce karşılıklarını bilen öğrencilerin yetiştirilmesi bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
| Öğr. Gör. İrem Gül OKŞAR |
| 1. | Öğrencilerin İngilizceyi akıcı biçimde konuşmalarını sağlamaktır. |
| 2. | Mesleki hayatında kullanacağı en kibar İngilizce ifadeleri ve kalıpları sesli ve yazılı materyallerle pratik bir biçimde öğrenciye aktarmaktır. |
| 3. | Öğrencilerin mutfakta kullandıkları aşçılık terimlerinin (kelime ve ifadeleri) İngilizce karşılıklarını öğrenmiş olarak bu dersi tamamlamalarını sağlamaktır. |
| 4. | Öğrencilerin İngilizce okuma anlama yeteneğinin geliştirilmesi sağlanır. |
| 5. | Öğrencilerin uluslararası mutfak terminolojisine hakim olması sağlanır. |
| 1. | 1. Career Paths – Cooking/ Cambridge University Press |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 4 | 70 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 102 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 3 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 3 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-3 | 3 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-4 | 3 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 3 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |