
| Ders Kodu | : THM212 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrenciye yemek yemenin hangi insan gereksinimini karşıladığını öğretmek, yiyecek içecek işletmelerini sınıflandırmak, yiyecek içecek işletmelerinde yönetim, üretim, servis ve pazarlama faaliyetleri hakkında teorik ve pratik bilgiler vermek amaçlanmaktadır
Yiyecek içecek işletmeciliği için gerekli olan yönetim, üretim, pazarlama ve servis konularda temel bilgiler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
| Öğr. Gör. Burçin BAŞARIK ŞEN |
| 1. | İnsanları yemek yemeye iten ve çeken faktörleri listelemektir. |
| 2. | Yiyecek İçecek işletmelerinin sınıflandırmak ve örnek vermek |
| 3. | Yiyecek içecek işletmelerinde işletme fonksiyonlarını (yönetim, üretim, pazarlama) açıklamaktır. |
| 4. | Gelir ve maliyet kontrolünün önem ve amaçlarını açıklayabilecek, |
| 5. | Servis planlaması becerisini kazanabilecektir |
| 1. | Sökmen, A. (2013) Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği. Detay Yayıncılık, Ankara. |
| 2. | Çalışkan, O. ve Özdemir, B. (2011) Uluslararası Turizm İşletmeciliğinde Restoran Yönetimi. İ. Pırnar (Editör), O. İçöz ve O. Çulha (Editör Yrd.), Uluslararası Turizm İşletmeciliği, ss. 251-283, Ankara: Nobel Yayınevi. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 3 | 1 | 4 | 5 | 5 | 2 | |
OÇ-2 | 3 | 2 | 4 | 5 | |||
OÇ-3 | 3 | 2 | 5 | 5 | 1 | ||
OÇ-4 | 2 | 5 | 2 | 5 | 5 | 5 | |
OÇ-5 | 2 | 4 | 2 | 5 | 5 | 5 | 3 |