
| Ders Kodu | : THM224 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu dersin amacı, işyerlerinde uygulanmakta olan Kalite Yönetim Sistemleri hakkında öğrencileri bilgilendirmektir.
Bu ders kalite kavramı, standart ve standardizasyon, kalite yönetim standartları ve sistem modelleri, gıda güvenliği yönetim standartları, çevre standartları, stratejik yönetim ve modelleri konularını içermektedir.
| Öğr. Gör. Hasan KAMACI |
| 1. | Kalite ve kaliteyi sağlama yollarının ne olduğunu kavramaktır. |
| 2. | Kalite yönetim sistemlerini tanımaktır. |
| 3. | Kalite Standartlarını Uygulamak |
| 4. | Uluslararası mükemmellik ödülleri hakkında bilgi edinmektir. |
| 5. | Kurum kültürü hakkında bilgi sahibi olmaktır. |
| 1. | Tuna, M. ve Güler, İ. (2012) Kalite Yönetim Sistemleri. Detay Yayıncılık: Ankara. |
| 2. | Buzlu, H. B. (2011) Kalite Yönetim Sistemleri. Zeus Kitabevi: İzmir. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 4 | 1 | 0 | 4 |
| Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 9 | 1 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 1 | 3 | 2 | 4 | |||
OÇ-2 | 1 | 3 | 2 | 4 | |||
OÇ-3 | 1 | 3 | 2 | 4 | |||
OÇ-4 | 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | |
OÇ-5 | 1 | 5 | 5 | 3 | 1 | 2 | |