Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek ve İçecek Servisi II
Ders Kodu: KTO231
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 3
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Yiyecek ve içeceklerin servislerinin detaylı ve uygulamalı olarak öğrenilmesi.

Özet İçerik

Çeşitli yiyecek ve içecekleri servis yöntemleri, servis tipleri ve özellikleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Zekeriya MATÇİÇEK
Öğrenme Çıktıları
1.Tüm alkollü ve alkolsüz içeceklerin servisini yapar.
2.Ziyafet ve ikram sofralarında servis yapar.
3.French, Rus, Amerikan servisi yapar
4.Şarap servisinin inceliklerini bilir ve şarap çeşitlerini servis eder.
5.Çeşitli yiyecek ve içeceklerin servis yöntemlerini bilir.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Ders notları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde rezervasyon ve konuk karşılama
2. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek işletmelerinde sipariş alma, taşıma ve boş toplama
3. Hafta - Teorik
Yiyecek içecek servisinde kullanılan klasik servis yöntemleri Fransız Servis Yöntemi
4. Hafta - Teorik
İngiliz Servis Yöntemi Rus Servis Yöntemi Amerikan Servis Yöntemi
5. Hafta - Teorik
Alkolsüz içeceklerin servisi Çay, kahve, Türk kahvesi, su, limonata, ayran vb. alkolsüz içeceklerin hazırlanması ve servisi
6. Hafta - Teorik
Alkollü içeceklerin servisi bira ve şarap çeşitlerinin üretim aşamaları, servise hazırlanmaları ve servisleri
7. Hafta - Teorik
Viski, rakı, cin, votka, rom, likör vb. alkollü içeceklerin üretim aşamaları, servise hazırlanmaları ve servisleri
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Ara Sınav
9. Hafta - Teorik
Oda servisi Oda servisinde kullanılan tepsi ve arabaların hazırlanması, konuk odalarına servisi
10. Hafta - Teorik
Et, kümes hayvanı ve deniz mahsulleri, meyve ve tatlıların tranche edilmesi.
11. Hafta - Teorik
Flambé Et, kümes hayvanı vb. etlerin flambesi
12. Hafta - Teorik
Meyve ve tatlıların flambesi
13. Hafta - Teorik
Fondué Peynir ve çikolata fondué hazırlama
14. Hafta - Teorik
Et ve deniz mahsulleri fondué hazırlama
15. Hafta - Teorik
Et ve deniz mahsulleri fondué hazırlama
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%70
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders142028
Uygulamalı Ders141014
Bireysel Çalışma1808
Ara Sınav110010
Dönem Sonu Sınavı115015
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)75
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
PÇ-12
PÇ-13
PÇ-14
PÇ-15
PÇ-16
OÇ-1
5
1
4
4
1
5
4
3
OÇ-2
5
1
4
4
1
5
4
3
OÇ-3
5
1
4
4
1
5
4
3
OÇ-4
5
1
4
4
1
5
4
3
OÇ-5
5
1
4
4
1
5
4
3
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026