
| Ders Kodu | : KTO140 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersle, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında “Yiyecek İçecek İşletmeciliği –Yatırım- Yönetim- Planlama- Kontrol kavramları”nı açıklamak yeterliğinin kazandırılması amaçlanmaktı
Bu dersle, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programında “Yiyecek İçecek İşletmeciliği –Yatırım- Yönetim- Planlama- Kontrol kavramları” anlatılır.
| Öğr. Gör. Zekeriya MATÇİÇEK |
| 1. | Yiyecek İçecek işletmelerinin sınıflandırılmasını açıklamak |
| 2. | Yiyecek İçecek işletmelerinin kuruluş yeri seçimini açıklamak |
| 3. | Yiyecek İçecek işletmelerinde organizasyon yapısını açıklamak |
| 4. | Yiyecek İçecek işletmelerinde kuruluş yeri ile ilgili maliyet hesaplamaları yapabilmek |
| 5. | Değişik tip Yiyecek İçecek kuruluş yerlerinin seçimi yapabilmek |
| 1. | Yiyecek İçecek İşletmeciliği |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 0 | 28 |
| Ödev | 2 | 6 | 0 | 12 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 0 | 15 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 0 | 20 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | ||||||||||||||
OÇ-2 | 3 | 4 | ||||||||||||||
OÇ-3 | 3 | 4 | ||||||||||||||
OÇ-4 | 3 | 4 | ||||||||||||||
OÇ-5 | 3 | 4 | ||||||||||||||