
| Ders Kodu | : ORT102 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Dersin amacı, öğrencilerin organik tarımın tüm uygulamalarında agro-ekosistemdeki çeşitliliği ve döngüleri geliştirebilecek, tüm varlıklara eşit ve sağlıklı yaşam koşullarını sağlayacak ve kararların alınmasında özen gösterebilecek temel bilgi ve becerileri kazanmasıdır.
Organik tarımın tarifini, amacını ve özelliklerini anlayabilmek, organik tarımı yöneten ve yönlendiren komiteler ile danışman kuruluşların oluşumu, görevleri, çalışma şekilleri ve esaslarını öğrenebilmek.
| Doç. Dr. Ahmet Engin TÜZÜN |
| 1. | Organik tarımın Dünya’da ve Türkiye’deki öneminin kavranması |
| 2. | Organik sebze üretebilme yetisine sahip olmak |
| 3. | Organik sebze üretiminde üretim materyalini seçebilme |
| 4. | Organik üretim yöntemleri vb hakkında bilgi edinimi |
| 5. | Organik işletmeleri temel ilkelere uygun olarak planlayabilme |
| 6. | Organik tarım işletmesinde sürdürülebilir sistem kurma |
| 7. | Türkiye ve dünyada geçerli yasal düzenlemelerin temel ilkeler açısından irdelenmesi |
| 8. | Organik üretim sistemlerinin sürdürülebilirliğinin değerlendirilmesine yönelik bilgi ve beceri |
| 1. | Organik tarım (Yayçep) |
| 2. | Ekolojik/ Organik Tarım ve Çevre Ekolojik Yaşam Derneği Yayın No.1 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Arazi Çalışması | 1 | 2 | 0 | 2 |
| Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 11 | 1 | 12 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | |||||||||||
OÇ-2 | |||||||||||
OÇ-3 | |||||||||||
OÇ-4 | 4 | ||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||
OÇ-6 | 5 | ||||||||||
OÇ-7 | 5 | ||||||||||
OÇ-8 | |||||||||||