
| Ders Kodu | : ORT226 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Topraksız tarım şekilleri ve uygulanan tüm kültürel işlemler teorik ve uygulamalı olarak öğretilmektedir
Topraksız tarım tanımı. Topraksız tarıma geçme nedenleri. Topraksız tarımın seralarda başlama nedenleri. Topraksız tarımın tarihçesi. Topraksız tarımın avantaj ve dezavantajları, Topraksız tarımda besin eriyikleri, su, makro besin elementleri, kullanılan kimyasal kaynaklar, Makro besin element eksiklik ve fazlalık belirtileri, mikro besin elementleri, kullanılan kimyasal kaynaklar , Mikro besin element eksiklik ve fazlalık belirtileri, besin eriyiği hazırlanması ile ilgili problemler, Besin eriyiklerinde aranan özellikler (pH, toplam tuz konsantrasyonu, sıcaklık, havalandırma), Besin eriyiklerinin bitkilere veriliş şekilleri (durgun, fasılalı akış, sürekli akış, püskürtme, damla), Besin eriyiği tankları, hastalık ve zararlı kontrolü,Topraksız tarım şekilleri, geçiş kültürleri (saman balyalarında yetişticilik, yüzük kültürü), Katı ortam nedir?, aranan özellikler, organik ve inorganik ortamlar, Katı ortam kültür şekilleri (yatak kültürü, torba-paket ve saksı kültürü), Katı ort. kült. şekilleri (sosis kültürü, kayayünü kültürü), su kültürleri (durgun su, akan su kültürü), Su kültürleri ( hyponica, aeroponik)