
| Ders Kodu | : ORT211 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Tavuk yetiştirilmesine ve beslenmesine ilişkin bilimsel, güncel ve pratik bilgilerin verilmesi.
Tavukçuluk endüstrisinin gelişimi ve Türkiye tavukçuluğu, tavuk ırkları, tavuğun biyolojisi, embriyo gelişimi ve kuluçka, kümesler, kümes koşulları ve ekipmanlar, etlik piliç yetiştiriciliği, tavukçulukta genetik ve ıslah, damızlık tavuk yetiştiriciliği, organik tavukçuluk prensipleri.
| Doç. Dr. Ahmet Engin TÜZÜN |
| 1. | Tavukçuluk endüstrisinin genel durumunu tartışabilme |
| 2. | Tavuk ırklarını listeleyebilme. |
| 3. | Embriyodan ergin tavuğa büyüme ve gelişimi açıklayabilme |
| 4. | Yumurta tavukçuluğu ile etlik piliç yetiştiriciliğini karşılaştırabilme |
| 5. | Damızlık işletmelerin önemini açıklayabilme |
| 6. | Tavukçulukta tutulan kayıtları analiz edebilme |
| 7. | Tavuklarda sağlık uygulamalarına örnek verebilme |
| 8. | Endüstriyel tavukçuluk ile organik tavukçuluğu karşılaştırabilme |
| 1. | Şenköylü, N., 2001. Modern tavuk üretimi. Tekirdağ. |
| 2. | Türkoğlu, M., Arda, M., Yetişir, R., Sarıca, M., Ersayın, C., 1997. Tavukçuluk bilimi. Samsun. |
| 3. | North, M. O., Bell D. D. 1990. Commercial Chicken Production Manual. Fourth Edition. NewYork. |
| 4. | www.organiktarim.gov.tr Organik Tarım |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 12 | 0 | 3 | 36 |
| Ara Sınav | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 11 | 1 | 12 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | |||||||||||
OÇ-2 | |||||||||||
OÇ-3 | |||||||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | |||||||||
OÇ-5 | |||||||||||
OÇ-6 | |||||||||||
OÇ-7 | |||||||||||
OÇ-8 | 5 | ||||||||||