Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sebzecilik
Ders Kodu: ORT201
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Sebze yetiştiriciliği konusunda kaliteyi esas alan temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmiş, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki güncel yerini kavramış ve sebze üretiminin kritik aşamalarını yönetebilecek nitelikte bireyler yetiştirmek.

Özet İçerik

Konvansiyonel tarımın sorunları, organik sebze üretiminin temel ilkeleri, toprak yönetimi ve verimliliği, sebze hastalık ve zararlılarının organik metotlarla kontrolü, organik sebze üretiminde yabancı ot kontrolü.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri