
| Ders Kodu | : ORT201 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Sebze yetiştiriciliği konusunda kaliteyi esas alan temel yetiştiricilik bilgilerini öğrenmiş, sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki güncel yerini kavramış ve sebze üretiminin kritik aşamalarını yönetebilecek nitelikte bireyler yetiştirmek.
Konvansiyonel tarımın sorunları, organik sebze üretiminin temel ilkeleri, toprak yönetimi ve verimliliği, sebze hastalık ve zararlılarının organik metotlarla kontrolü, organik sebze üretiminde yabancı ot kontrolü.