
| Ders Kodu | : TAB220 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu dersin amacı, öğrencilere yaygın olarak tarımı yapılan yem bitkileri dışında kalan alternatif yem bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkilerin alternatif yem bitkisi potansiyeli ve bunların yetiştiriciliği konusunda temel bilgiler vermektir.
Alternatif yembitkisi kavramı, alternatif yembitkilerinin sınıflandırılması, horoz ibiği, hayvan pancarı, tuz çalısı, şalgam, kolza, çayır düğmesi, aslandişi, hindiba, ayçiçeği, arı otu, sinir otu, çobandeğneği, kekik, ebegümeci, semizotu ve çalıların yem bitkisi olarak yetiştirilme teknikleri
| Dr. Öğr. Üyesi Feyza Döndü BİLGİN |
| 1. | Alternatif yembitkisi ve alternatif yem kavramını öğrenir |
| 2. | Tıbbi ve aromatik bitkilerin alternatif yem bitkisi olarak kullanım potansiyelini öğrenir |
| 3. | Amaranthacea familyasından alternatif yem bitkilerinin yetişticilliğini öğrenir. |
| 4. | Cruciferae familyasından altentarif yem bitkilerinin yetiştiriciliğini öğrenir |
| 5. | Asteraceae familyasından alternatif yem bitkilerinin yetiştiriciliğini öğrenir |
| 6. | Lamiaceae familyasından altentarif yem bitkilerinin yetiştiriciliğini öğrenir |
| 1. | Öğretim elemanı ders notları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||