
| Ders Kodu | : ORT219 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak, ön işlemleri kontrol etmek, içme sütü üretimini kontrol etmek, kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol etmek ve yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilere bu ders ile emülsiyon tipi ve fermente et ürünleri ile sucuk benzeri ürünlerin üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Hayvansal ürünlerden et, süt, yumurtanın insan sağlığı açısından önemi, etin kalite ve standart kavramı, etin kompozisyonu ve besin değeri, kırmızı ve beyaz etin kalitesinin korunması, et mikrobiyolojisi, yumurta kalitesi ve teknolojisi, süt ve süt ürünleri teknolojisi.
| Öğr. Gör. Hilal DEMİRPENÇE |
| 1. | Hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak |
| 2. | Ön işlemleri kontrol etmek |
| 3. | İçme sütü üretimini kontrol etmek |
| 4. | Yoğurt ve Tereyağı üretimi ve gerekli kontrollerini yapmak |
| 5. | Et ürünleri konusunda temel bilgiye sahip olur |
| 6. | Emülsiyon tipi et ürünlerini üretir |
| 7. | Fermente et ürünlerini üretir |
| 8. | Sucuk benzeri ürünleri üretir |
| 1. | Süt Teknolojisi ders notları –Süreyya Saltan Evrensel |
| 2. | Süt Ürünleri Teknlojisi-Cenap TekinŞen |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 12 | 1 | 13 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | |||||||||
OÇ-2 | 3 | 4 | |||||||||
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | ||||||||
OÇ-4 | 3 | ||||||||||
OÇ-5 | 3 | ||||||||||
OÇ-6 | |||||||||||
OÇ-7 | |||||||||||
OÇ-8 | |||||||||||