Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sürdürülebilir Hayvancılık
Ders Kodu: ORT216
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Sürdürülebilir hayvancılık konusunda bilimsel, güncel ve pratik bilgiler vermek

Özet İçerik

Dünya ve Türkiye’de hayvansal üretimin durumu, sürdürülebilir hayvansal üretimde hayvan sağlığı ve hijyeni, hayvan gönenci (refahı), genetik kaynakların korunması, çevresel stres faktörleri ve verimler üzerine etkileri, yemler ve güvenli yem üretimi, barındırma sistemleri ve hayvanlar üzerine etkileri, entansif üretim ve beraberinde getirdiği sorunlar, hayvansal üretim ve çevre sağlığı, gıda güvenliği

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri