
| Ders Kodu | : ORT216 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Sürdürülebilir hayvancılık konusunda bilimsel, güncel ve pratik bilgiler vermek
Dünya ve Türkiye’de hayvansal üretimin durumu, sürdürülebilir hayvansal üretimde hayvan sağlığı ve hijyeni, hayvan gönenci (refahı), genetik kaynakların korunması, çevresel stres faktörleri ve verimler üzerine etkileri, yemler ve güvenli yem üretimi, barındırma sistemleri ve hayvanlar üzerine etkileri, entansif üretim ve beraberinde getirdiği sorunlar, hayvansal üretim ve çevre sağlığı, gıda güvenliği