
| Ders Kodu | : KGT110 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Kurutma işlemi yapmak. Evaporasyon işlemi yapmak ve Dondurma işlemi yapmak. Ekstrüzyon işlemi yapmak Haşlama işlemi yapmak. Asit fermantasyonu yapmak Alkol fermantasyonu yapmak ve Dondurarak Depolamak.
| Dr. Öğr. Üyesi Mithat Evrim DEMİR |
| 1. | Gıda işlemede temel bilgilere sahip olur. |
| 2. | Isıl işlemler hakkında bilgi sahibi olur. |
| 3. | Bir gıdanın prosesini açıklayabilmeli ve sunabilmeli. |
| 4. | Bir gıda ürününün SWOT analizini tartışabilmeli. |
| 5. | Gıda muhafazasının yöntemlerinin önemini bilir. |
| 1. | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr.Bekir Cemeroğlu, 2005, Gıda teknolojisi Deneği Yayınları. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Okuma | 7 | 0 | 1 | 7 |
| Bireysel Çalışma | 7 | 1 | 0 | 7 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 0 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 8 | 0 | 8 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 54 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 2 | 5 | 5 | 2 | ||||
OÇ-2 | 5 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 5 | 2 | ||
OÇ-3 | 5 | 3 | 5 | 2 | 5 | 2 | 3 | 2 | 2 | 5 | 5 | 2 | |
OÇ-4 | 5 | 2 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | 2 | 3 | 5 | ||
OÇ-5 | 5 | 3 | 3 | 2 | 2 | 5 | 5 | ||||||