
| Ders Kodu | : KGT109 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Kuru temizleme yapmak, yaş temizleme yapmak. Süzme ve çöktürme işlemleri ve eleme damıtma işlemlerini yapmak. Katıları karıştırma ve emülsiyon işlemlerini yapmak.
| Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail AKGÜL |
| 1. | Gıda işlemede kullanılan fiziksel ve kimyasal prensipleri yorumlayabilmeli. |
| 2. | Ayırma ve kabuk soyma prensiplerini karşılaştırabilmeli. |
| 3. | Gıdaları muhafaza tekniklerinin prensiplerini yorumlayabilmeli. |
| 4. | Bir gıda ürününün prosesini analiz edebilmeli ve sunumunu yapabilmeli. |
| 5. | Bir gıda ürününün SWOT analizini ve tağşişi tartışabilmeli. |
| 1. | YAĞCIOĞLU A.,1996. Ürün İşleme Tekniği. Ziraat Fak. Ofset Atölyesi, İzmir |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 3 | 42 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 5 | 0 | 2 | 10 |
| Dönem Sonu Sınavı | 5 | 0 | 2 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 76 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 3 | 5 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 2 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 2 | 2 | 3 | 2 | 5 | 5 | 2 |
OÇ-5 | 3 | 4 | 5 | 3 | 4 | 2 | 4 | ||||||