
| Ders Kodu | : KGT201 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Tahıl teknolojisinin önemi, tahıl tanesinin yapısı,tahılların depo koşulları, buğdayın kalite standartları, buğday tanesinin işlenme aşamaları ve bu aşamada dikkat edilmesi gereken unsurlar, makarna bulgur, irmik ve ekmek teknolojisi.
| Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail AKGÜL |
| 1. | Tahıl tanesinin yapısını bilir |
| 2. | Tahılların SWOT analizini tartışabilmeli |
| 3. | Tahılların depolanma şartlarını bilir. |
| 4. | Makarna, Ekmek, bulgur, irmik ve un üretimini ve kontrolünü bilir. |
| 5. | Makarna, Ekmek, bulgur, irmik ve un prosesini sunabilmeli |
| 1. | Elgün, A.,Ertugay, Z. (2002) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Tesisi, Erzurum. |
| 2. | Özkaya, H., Özkaya, B. 2005. Öğütme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Yayınları No:30, Sim Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 10 | 0 | 1 | 10 |
| Okuma | 16 | 0 | 1 | 16 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 8 | 1 | 9 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 2 | 2 | 2 | 4 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 | 2 | 2 | 5 | |||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 5 | 2 | 2 | 2 | 5 | 5 | 3 | ||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 2 | 2 | 2 | 5 | 5 | 3 | ||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | 3 | ||