
| Ders Kodu | : KGT203 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına uygun olarak meyve ve sebzelerin üretim için hazırlık aşamaları, konserve, salça, reçel, dondurulmuş ve kurutulmuş meyve-sebze ürünlerinin üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Meyve ve sebzelerin işlenmesinde genel prensipler ve uygulanan ön işlemler, meyve ve sebzelerin konserveye işlenmesi, meyve ve sebzelerin kurutulması domates salçası üretimi, meyve ve sebze suları üretimi, reçel marmelat, jöle üretimi
| Doç. Dr. Yeliz TEKGÜL BARUT |
| 1. | Kurutma teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 2. | Konserve ve salça üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 3. | Meyve ve sebzelerin bileşimi, yapısı ve teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 4. | Reçel, marmelat ve meyve suyu üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 5. | Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası hakkında bilgi sahibi olur. |
| 1. | Cemeroğlu, B., 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi I-II. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 4 | 1 | 0 | 4 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 6 | 1 | 7 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 5 | 4 |
OÇ-2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 3 | 5 | 3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 4 |
OÇ-3 | 5 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 2 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-4 | 4 | 2 | 3 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 3 | 1 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-5 | 5 | 3 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 2 | 5 | 5 | 5 |