
| Ders Kodu | : KGK167 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Zeytin ve zeytinyağının ülkemizdeki ve dünyadaki önemini bilmek, Zeytin meyvesinin fiziksel ve kimyasal içeriğini bilmek, Sofralık zeytinlerde ve yağlarında kalite kriterlerini bilmek, Sofralık zeytin analizleri metotlarını bilmek ve uygulamak, Zeytinyağına uygulanan temel analizleri bilmek ve uygulamaktır.
Zeytin ve zeytinyağına uygulanan temel analizleri bilmek ve ilgili analizlerde kullanılacak kimyasalları tanımak, hazırlamak ve uygulamalı olarak sonuçları elde etmek, analiz sonuçlarının yasal değerleri uygunluğunu değerlendirmek ve farklılıkların neden kaynaklandığı hakkında fikir üretebilme yeteneğini geliştirmek.