
| Ders Kodu | : KGK203 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak süt, peynir, yoğurt, krema, tereyağı ve dondurma analizlerini yapma/değerlendirme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Süt, peynir, yoğurt, tereyağı, krema ve dondurma ürünlerinin analizi ve sonuçlarının değerlendirilmesi.
| Öğr. Gör. İsmail BÖLÜK |
| 1. | Süt ve ürünlerinden numune almak |
| 2. | Çiğ sütlerin işlenmeye uygunluğunu belirlemek |
| 3. | 3. Süt analizlerini yapmak/değerlendirmek |
| 4. | 4. Krema analizlerini yapmak/değerlendirmek |
| 5. | 5. Yoğurt analizlerini yapmak/değerlendirmek |
| 6. | 6. Peynir analizlerini yapmak/değerlendirmek |
| 7. | 7.Dondurma analizlerini yapmak/değerlendirmek |
| 8. | Süt ve süt ürünlerinin duyusal analizini yapmak |
| 9. | Süt hayvanlarında mastitis etmenlerini ve sütte mastitisin neden olduğu sorunları bilir |
| 10. | Süt proteinlerinin sınıflandırır, kazeinin yapısını bilir. |
| 11. | Sütten asit jeli ve pıhtı oluşumunu bilir |
| 1. | Süt Teknolojisi Bölüm Sütün Bileşimi ve İşlenmesi Prof.Dr.Mustafa Metin |
| 2. | Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, Prof.Dr.Mustafa Metin |
| 3. | Gıda Analizleri , Yrd.Doç.Dr Canan Dokuzlu, 2004 |
| 4. | Süt Teknoloğunun El Kitabı, Prof.Dr. Mehmet Demirci |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ödev | 4 | 2 | 4 | 24 |
| Uygulama Sınavı | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 2 | 12 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 2 | 12 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 146 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-4 | 5 | ||||||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-7 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-8 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-9 | 5 | 5 | |||||||||||
OÇ-10 | 5 | ||||||||||||
OÇ-11 | 5 | ||||||||||||