
| Ders Kodu | : KGK104 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Öğrencinin gıda kimyasını öğrenmesi.
Bu ders ile öğrenciye; suyun, karbonhidratların, lipitlerin, proteinlerin, vitamin ve mineral maddelerin, enzimlerin, fenolik bileşikler, doğal lezzet maddeleri, doğal toksik ve kontaminant maddelerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini tanıma yeterliklerini kazandırmak.
| Öğr. Gör. Nurhan GÜNAY |
| 1. | Gıdaların temel bileşenlerini ve kimyasal özelliklerini kavrayabilme |
| 2. | Gıdalarda bulunan suyun fiziksel ve kimyasal özelliklerini açıklayabilme |
| 3. | Karbonhidratlar, lipidler ve proteinlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini açıklayabilme |
| 4. | Vitaminler, mineral maddeler ve enzimlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini açıklayabilme |
| 5. | Gıdalarda bulunan fenolik bileşikler, doğal renk ve lezzet maddelerini kavrayabilme |
| 6. | Bileşenlerin kimyasal yapılarındaki değişikliklerin gıdaların işlevsel, fiziksel özellikleri ve besin değeri üzerindeki etkisini açıklayabilme |
| 1. | Gıda kimyası (Editör)Prof Dr. İlbilge SALDAMLI |
| 2. | Gıda Kimyası Prof.Dr.Mehmet DEMİRCİ |
| 3. | Gıda Kimyası Prof.Dr. Arsan BİLİŞLİ |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 28 | 0 | 2 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | ||||||||||
OÇ-2 | 4 | 3 | 4 | ||||||||||
OÇ-3 | 5 | 3 | 4 | ||||||||||
OÇ-4 | 5 | 3 | 4 | ||||||||||
OÇ-5 | 4 | 2 | 3 | ||||||||||
OÇ-6 | 4 | 3 | 3 | ||||||||||